Herfst in de Auvergne!

Geplaatst op 30-10-2011  | Reacties (4)

Bonjour lieve mensen, Hier weer een nieuw bericht van ons uit het heerlijke Frankrijk. Alles gaat goed hier. Het leven gaat zo z'n gangetje. We zijn door het mooie weer eerst maar met wat buitenklussen verder gegaan. Het hout is gezaagd en geklieft. Daarvoor hebben we inmiddels ook nog een kliefmachine gekocht.(fendeur de buche) En ik heb de motorzaag ook zelf gehanteerd, dat is best leuk werk hoor! Dus wij zijn klaar voor de winter.

In onze achtertuin wilden we 2 grote struiken weg hebben met heftige stronken. Die zijn door de man van de septic tank voor ons weggehaald. Dat alles gebeurd terwijl Wim en Jeff naar franse les zijn, want die gaan stug door. Ze hebben al een examen gehad en geslaagd! Als het toch wat minder weer is zijn we binnen weer aan het klussen geslagen.

Patty hanteert de motorzaagDe man van de sceptic tank verwijdert stronkenOnze CV-ketel wordt gevuld met hout

Voor de zolder hebben we een mooie trap gevonden die we zelf konden plaatsen. Dus zo gezegd, zo gedaan. En staat er sinds vanmiddag een nieuwe trap naar de zolder waar Jeff straks gaat slapen. Supergaaf, hij kan niet wachten....  Wat is ie toch handig hè, die Wim!

We hebben ook al een heftige herfststorm gehad en toen is er een dode boom omgewaaid. Maar gelukkig hebben we dan weer onze motorzaag, dus dan zagen we die even af en in stukken. Dan kan hij weer de kachel in. Die is soms al aan en dan vullen we onze  "cv ketel" met houtblokken, daar wordt het water en de radiators mee verwarmd. Dus dan wordt het weer lekker warm in huis.

Wim monteert de nieuwe trapDe nieuwe trap naar zolderOns uitzicht in de herfst

Sinds een paar dagen beginnen de bomen weer te verkleuren. Dat ziet er erg warm  en mooi uit. Indien Summer in Frankrijk. En dit is nog steeds ons uitzicht, ongelooflijk toch! Het is ook nog steeds eigenlijk best lekker weer.  20 graden is geen uitzondering. Nu maar hopen dat het nog even aanhoudt, want dat is zeker niet altijd het geval.

De volgende klus is dan toch weer die electriciteit van de twee kamers boven. Maar we hebben alle vertrouwen en er zin in. Daarna kan er dan lekker getegeld worden. Dan zal het snel  mooi worden. Ben heel benieuwd. Tot volgende maand weer!

 

 

Reacties (4)

 1. Reactie van Rita en Robert op 31-10-2011 om 12:48

  Hai allemaal
  Leuk weer een nieuw bericht en stoer Patty die foto achter de kliefmachine,hahahaha.
  En prachtig de herfst,al die kleuren.Dat het normaal is bij jullie 20 gr.heerlijk,dan moet je ook van buiten genieten.Binnen komt wel,de winter kan lang duren.
  En neem aan dat jullie volgend jaar gasten willen gaan ontvangen.Gaat de franse les van Wim en Jeff goed?Die naamvallen he,pffffffff,heb ook franse les gehad en toen begon ze uit te leggen van de grondslag van vous etes,dat heb ik maar links laten liggen want dat is nog erger dan algebra,hahahahaha.Hier alles goed,morgen weer naar de sociale dienst en waarschijnlijk wordt het saneringstraject,klote zooi,maar goed we zijn gezond en genieten van kleine dingen en de lieve mensen om ons heen.
  Zou zeggen tot de volgende maand,groetjes en liefs Rita en Robert

 2. Reactie van Thomas op 07-11-2011 om 09:11

  Ziet er allemaal weer goed uit, wat is die Wim toch een onwijs handige snuiter he !!
  Succes verder en werk ze.

 3. Reactie van Monique op 21-11-2011 om 21:05

  Hi padvinders

  wat een stoere foto weer leuk om te zien !!!

  en de teksten erbij heerlijk om te lezen maak het bijna zelf allemaal live mee !

  patty ik weet niet of je emy nog kan herinneren zij jouw wel en we zitten samen even naar jullie te site te kijken .
  We komen volgens jaar langs hoor !

  nee zonder gekheid het gaat jullie echt goed he daar zo zie ik op de fotos jullie zien er goed en gelukkig uit Toppie !!!!

  dikke kus en virtuele hug

  Monique & Emy

 4. Reactie van Rafael op 21-11-2011 om 21:56

  Hai Patty en Wim,

  Hoe is het luitjes? Ik wil jullie graag een kaartje sturen (rara, waarvoor haha) maar ik weet niet waarheen???

  Lieve groetjes van Raaf

Reactie toevoegen

 
 
 
Herfst in de Auvergne!