Op naar Noël! (Kerst)

Geplaatst op 04-12-2011  | Reacties (5)

Het is weer een drukke maand geweest, veel gedaan en veel beleefd! We zijn erg lang met de elektra bezig geweest en we zijn tot de ontdekking gekomen dat “ALLES vernieuwd moest worden. Voor ons woongedeelte is het nog acceptabel, maar voor onze chambres d’hotes moest het toch veranderd. Nadat we heel wat telefoontjes gepleegd hebben, zijn we eindelijk iemand tegen gekomen die het zou kunnen doen, maar dat ging niet door op het laatste moment.

Daarna hebben  we zelf alle kabels getrokken en  toen kwamen we een beetje vast te zitten. Omdat we niet precies wisten hoe we alle kabels in de meterkast moesten verwerken. We hebben ook driefase stroom! En na heel wat (denk)werk en met de zeer gewaardeerde hulp van Hans (die ook chambres d’hotes heeft in de buurt en meer verstand van elektra) zijn we er uiteindelijk uitgekomen en werkt alles naar wens. Vaatwasmachine en oven kunnen nu gewoon gelijktijdig aan!

Doordat de electra er nu in zit kan de zoldervloer dicht. Dat gaat Jeff zijn kamer worden, dus die is dolblij dat het weer dicht is en dat hij er weer op kan lopen.  Wat nog meer dicht is zijn de twee badkamers boven. Die hebben we vandaag afgekregen zodat we morgen kunnen beginnen met de vloeren storten en dan met tegelen.  Eindelijk!  Dat zijn toch de leukste dingen, het opbouwen en zien dat alles past en mooi gaat worden. Volgende maand hopen we jullie het eindresultaat te kunnen laten zien.

De badkamers zijn dichtDe andere burenSleuven maken

We hebben ook kennis gemaakt met wat andere buren!  Die al eerder interesse in ons hebben getoond. Toen we van franse les terug kwamen en ze opeens aan de verkeerde kant van het hek stonden. Op een ochtend stonden ze in de voortuin! Dus wij naar buiten zien we dat ze overal hebben gelopen/rennen/springen?! Geen idee wat te doen, buurman gebeld, buurman gaat het regelen en komt even later met de eigenaar van de twee broertjes aangelopen om ze in een ander veld te zetten zodat wij het hek kunnen repareren. Dus na de regelmatige ezel die langskomt hebben we nu ook twee stieren!!

Voor de afvoer van onze nieuwe badkamers hebben we ook nieuwe rioleringsbuizen beneden nodig. Daar moesten dus grote sleuven voor geboord worden in de grond. Eerst met een gewone hamerboor, dat lukte voor geen meter. (beton en stukken rots in de grond) Dus een mooie professionele drilboor aangeschaft en nu vlogen de brokken steen je om de oren en was het werk snel gepiept. Ten minste als je precies weet waar je heen moet want de nieuwe afvoer moet natuurlijk aansluiten op de bestaande septic tank. Die straks over een maand vernieuwd gaat worden. De vorige eigenaar wist niet meer precies waar de riolering liep…  Maar alles is gevonden en het kan aangesloten worden

Slopende puberWandeling langs de DoreRivier de Dore

Omdat het nog zo mooi weer was en je kan niet alleen maar werken zijn we ook een keer langs de rivier de Dore gelopen. Die stroomt langs ons huis. Het was een leuk avontuur en ongelooflijk hoe anders de natuur hier toch is. We hebben ook een stukje over het spoor gelopen en de volgende dag waren de spoorbomen zo van slag dat ze dicht bleven en niet meer open  gingen …. pffff   Dat zou toch niet door ons zijn gekomen!?

Toch wel weer veel gedaan deze maand.  Nu op naar de knusse gezelligheid en de kerstboom en niet te vergeten de sneeuw. De kerstlichtjes hangen en het wordt al vroeg donker. Dit was het weer voor nu. Wij wensen jullie allemaal fijne feestdagen een goed en gezond begin van 2012. Tot volgend jaar!

Wim, Jeff en Pat

Reacties (5)

 1. Reactie van Rita en Robert op 05-12-2011 om 20:55

  Hai Wim,Patty en Jeff,leuk weer een bericht van jullie en wat hebben jullie hard gewerkt.
  Hele nieuwe bekabeling,ppppffffffff,dat valt even tegen zeker.En wat een gezellige buren,hahahaha,deden de eigenaren niet het hek voor jullie maken?Zou toch zeggen dat dat wel netjes zou zijn.
  Maar het gaat wel snel nu met verbouwen,badkamers,Jeff zijn kamer,als het zo doorgaat kunnen jullie zeker van het voorjaar de eerste gasten ontvangen.
  Maar nu eerst genieten van de feestdagen,sneeuw.Wij wensen jullie ook hele fijne dagen toe en een goed uiteinde en een gezond en liefdevol 2012 toe.

  Groeten en liefs Rita en Robert

 2. Reactie van Thomas op 08-12-2011 om 06:49

  Hey toppers,

  Voor jullie ook fijne feestdagen en een gezond, gezellig en zakelijk volgeboekt 2012
  Groetjes
  Thomas

 3. Reactie van Suzanne, Marcus & Danique op 08-12-2011 om 11:22

  Hey kanjers!!

  Nog steeds super leuk om zo op de hoogte te blijven van jullie avontuur!
  Hoorde van Jolanda dat jullie dr hadden gesproken een aantal weken geleden.
  Blij te horen en te lezen dat het goed gaat!
  Mis jullie wel!

  Jullie ook hele fijne feestdagen en dat 2012 een top jaar mag worden voor jullie met veel boekingen!!

  Liefs van ons x

 4. Reactie van Paul en Pauline veldt op 23-12-2011 om 20:29

  Hoi familie

  Bedankt voor de kerstkaart , hier alles goed , ziet er allemaal mooi uit wat jullie daar doen.
  Via deze weg hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2012
  Paul en Pauline veldt Heerhugowaard

 5. Reactie van Rita en Robert op 30-12-2011 om 21:04

  Wim,Patty en Jeff,een heel goed uiteinde en een gezond en liefdevol 2012.
  En dat jullie wensen in Frankrijk uit mogen komen.

  Groetjes en liefs Rita en Robert

Reactie toevoegen

 
 
 
Op naar Noël! (Kerst)