Voorjaar in zicht

Geplaatst op 03-03-2012  | Reacties (5)

Na lang wachten eindelijk weer een verhaaltje van ons. Er is weer veel gebeurd deze maand. Nadat de bovenverdieping af was konden we beneden beginnen. En dus weer, sleuven vrezen voor de waterleiding en electra. Een gat in de muur van de keuken geslepen om meer licht te krijgen, omdat er een andere muur weer dichtgemetsels is.

Heel veel stof en nog meer stof!! Veel nieuwe spullen aangeschaft en we merken dat het budget aardig slinkt nu..... hellup! Om het plafond te verlagen moesten we iets bedenken dat stevig genoeg is om gipsplaten aan te hangen en das een aardig gewicht. We hebben besloten om balken aan weerszijden op te hangen en dan kunnen daar weer de gipsplaten aan hangen. Dat is inmiddels allemaal gebeurd, maar natuurijk boven het plafond moest eerst isolatie komen en alle electra en  de gasleiding. Allemaal dingen waar je niets meer van ziet als het af is. Ach ja zo gaat dat.

Even een muur dichtmetselenStof, heel veel stof!Maar na het vele stof een nieuwe opening...

Net als in Nederland hebben wij ook heftige sneeuw gehad en -20 graden Celsius. Dus genoeg mooie foto's gemaakt. Het was een plaatje! En nu mogen we ook nog genieten van de heerlijke zon erbij. We eten al drie dagen buiten!! Met de electriciteit beneden hebben we hulp gekregen van Chris. Die heeft ons goed geholpen en daardoor was de elektra snel klaar. Chris (met zijn dochter) waren onze eerste gasten, in de nieuwe kamer. Het is ons goed bevallen! Ook zijn we nog even met z'n allen naar het skigebied in de buurt geweest. Chalmazel, dat is 40 min hiervandaan. En we zijn zelfs boven de wolken geweest.

De piste van ChalmazelBoven de wolken

Ik ben veel bezig geweest met de websitetekst maken, en vertalen in het frans (met hulp van de lerares van franse les van Jeff en Wim).  Bij de bouw en design van de website hebben we gelukkig goede hulp gekregen van twee vrienden.  Nico en Jaimy SUPER BEDANKT !!  En ondertussen zijn we ook nog bezig geweest met eventueel subsidie aan te vragen, maar dat is zo'n lang en ingewikkeld verhaal, en dat duurt net als in Nederland erg lang. En wij gaan gewoon te snel, dus laten we dat maar schieten.  Maar we gaan nog wel een presentatie geven in het frans om alsnog financiele steun binnen te halen. Dat wordt wel spannend, een presentatie in het frans, maar ja, goed voorbereiden en als 't lukt is het geweldig toch?!

Uitgezocht welke vloerverwarming  het best voor ons geschikt is. Want in de eetkamer komt lekker vloerverwarming. (Na die hevige kou, is dat wel fijn). Op het moment zijn we bezig met de laatste gipsplaten op het plafond te maken, maar helaas is Wim geveld door een griep, dus hebben wij, Jeff en Ik even tijd om de weblog weer bij te kletsen. Zodra de platen zitten gaan de muren erop en dan de vloerverwarming erin. Dat hopen we nog te redden voor we in maart naar Nederland komen om oa een gewldige Spa uit te zoeken. Daarover volgende keer meer. Zodra de website online is melden we dat natuurlijk. Wij hebben al een voorproefje gezien en is ziet er heel mooi uit.

Mensen , tot  de volgende keer weer! Wim , Pat en Jeff

Reacties (5)

 1. Reactie van Rita en Robert op 03-03-2012 om 16:36

  Hai allemaal,leuk weer wat te horen en geniet van de verhalen van jullie.
  Wat zijn jullie opgeschoten zeg,idd.hard gewerkt,nemen jullie ook weleens rust,dat kan nu nog.Als jullie open gaan dan zal het zeker druk worden.
  Leuk dat de website opschiet,ben zoooooo nieuwsgierig,hahahaha.
  Dat jullie al lekker buiten kunnen lunchen,dat is er hier nog niet bij,een hele grauwe week achter de rug,maar het voorjaar ruik ik al,heerlijk.
  Succes verder met de verbouwing en het gaat jullie lukken.
  Groetjes en liefs Rita en Robert

 2. Reactie van Thomas op 05-03-2012 om 08:20

  Hey Wim, Pat en Jeff, leuk om weer wat over jullie voortgang te lezen, wacht met spanning jullie website af, heb zaterdag een verse Harley gekocht om van het voorjaar , zomer die helse rit van 1000 km naar jullie te kunnen maken.
  Wim heel veel beterschap, en suc6 met de werkzaamheden, en tot v/d zomer.

 3. Reactie van Suzanne, Marcus & Danique op 06-03-2012 om 11:07

  Hey Lieverds!!

  Superleuk om weer een verhaaltje te lezen. En wat zijn jullie opgeschoten.
  Wij hebben onze zomervakantie geboekt. 16 juni vertrekken we naar de Dordogne. Zitten redelijk dichtbij Bergerac en Sarlat. Is dat vlakbij jullie?

  X van ons

 4. Reactie van Wilma Vermunt op 07-03-2012 om 19:50

  Wat leuk om dit te lezen! Jullie zijn goed bezig ;-)
  Heel veel succes!

  Groeten, Wilma

 5. Reactie van Thomas op 12-03-2012 om 07:04

  Ik wil alvast een kamer incl ontbijt reserveren, ik vertrek 01-08-2012 op de motor, weet niet of het in 1 dag te doen is, dus ik kom of 01-08 in de avond of 02-08 in de ochtend aan en vertrek weer 8 of 9 augustus.
  En een plek in de garage reserveren zonder ontbijt voor Harley D

Reactie toevoegen

 
 
 
Voorjaar in zicht