Nieuwe belevenissen

Geplaatst op 31-07-2011  | Reacties (3)

Inmiddels wordt het weer hier weer wat beter en kunnen we weer buiten leven. Dat was toch wel hoe we het voorstelden in Nederland. De fransen beginnen het toch ook wel zat te worden nu. "Mais le soleil est revenu"( maar de zon is terug). De laatste weken hebben we veel gedaan.

We hebben de wc een hele make-over gegeven. Van bloemetjes toilet tot moderne wc. En we hebben alvast drie douchehoeken gekocht. Dat was een heel avontuur want ze konden ze in het grote magazijn de bijpassende douchbakken niet vinden en het liep steeds meer tegen sluitingstijd (half8). Ze hadden alleen de wanden van glas. Dus moesten we er maar terugkomen voor de rest. Maar ondertussen zagen we een hele mooie bbq van steen buiten. Terwijl ik binnen wachtte, is Wim naar de overkant gelopen en heeft met zijn charmante glimlach de bbq gevraagd in het frans! en die werd met een heftruck op de aanhanger gezet. Een loeizwaar ding dus. Toen  ik weer buiten kwam met de drie douchwanden van glas hoopten we maar dat alles zou passen......  En dat ging  dus net aan.  Maar de eerste douchehoeken hebben we in huis!

En dan hebben we ook de afwasmachine en de oven vervangen. Gisteren ook het kooktoestel. Heerlijk, wat een luxe weer om met 5 pitten te koken ipv met 2 gas en 2 electrische kooplaten. Dat gebruiken ze hier veel. De stroom sloeg namelijk regelmatig uit als ik teveel gebruikte. De vaatwasser en de waterkoker was al te veel. En nu kunnen we weer comfortabel alles gebruiken zonder dat de aardlek er steeds uitschiet. Ach ja , zo gaat dat op het platteland. Aanpassen aan de nieuwe omstandigheden.

Inmiddels heb ik mijn eerste verjaardag in Frankrijk gevierd, met onze nieuwe buren 's avonds  op de borrel. Het is een hele gezellige avond geworden. En we hebben meteen een uitnodiging van de burgemeester gekregen voor het grote dorpsfeest. Dat is dus vanavond. Dan is er "cuisse de boeuf à la broche"(runderdij aan het spit) en daarna een "spectacle" en om 2400uur "feu d'artifices"(vuurwerk). We zijn heel benieuwd hoe het gaat worden. In ieder geval gaat Wim samen met de buurvrouw los op de dansvloer.... Volgende keer meer hierover!

We hebben ook ons eerste uitje gedaan. Naar de Puy de Dome, een uitgedoofde vulkaan.(1468m) En die kan je dus beklimmen. Gelukkig was het weer niet te warm, maar wel zo dat je wel iets kan zien. Boven is het wel een stuk kouder en soms zit je in de wolken.  Het was een leuke en pittige wandeling van een uur. En het uitzicht is zeker de moeite waard. Eindelijk heeft Wim ook het eertse ritje op de motor gemaakt, heerlijke bochten en prachtige wegen om van te genieten. Dat smaakt zeker naar meer.

Dat was het weer, nu snel klaarmaken voor het feest.

Tot de volgende keer!

Reacties (3)

 1. Reactie van Thomas op 01-08-2011 om 06:06

  plus de félicitations,
  Leuk om te lezen dat jullie het zo naar je zin hebben, waar zijn de foto's van Wim op dansvloer ?
  Ik kijk weer uit naar jullie volgende verhaal.

  beaucoup de plaisir et de bonheur sur

 2. Reactie van Rita en Robert op 01-08-2011 om 16:22

  Bonjour Wim,Patty en Jeff,wat fijn dat jullie het zo naar de zin hebben.Ziet er mooi uit de WC.Goed dat jullie er ook even tussenuit gaan om er van te genieten en in te burgeren.Motor rijden is prachtig in Frankrijk een mooi uitzicht en niet zo idioot druk op de wegen.En Patty,nog gefeliciteerd met je verjaardag.We volgen jullie en kijken uit naar de komende berichten.

  Groetjes en liefs Rita en Robert

 3. Reactie van Suzanne, Marcus & Danique op 02-08-2011 om 14:48

  Fijn te horen dat jullie het leuk hebben en de eerste vorderingen al gemaakt zijn.
  Toilet ziet er erg mooi uit. Leuk om zo nog een beetje contact te hebben en kijken hoe jullie leven daar nu is.

  Tot horens!

  Liefs van ons!

Reactie toevoegen

 
 
 
Nieuwe belevenissen