Zomer in Frankrijk!

Geplaatst op 28-08-2011  | Reacties (6)

Eindelijk is het weer zomer bij ons. Als we wakker worden schijnt hij elke dag weer, wat een verwennerij. Het dorpsfeest( de Maratoise) was een succes. We waren er op tijd en gelukkig kwamen na een tijdje onze buren, Olivier en Marie-Paule. Daardoor ontmoetten we weer andere nieuwe mensen.

Het begon met een aperitif met pamplemousse rose(erg lekker) en daarna de boeuff aan het spit.  We zaten samen met z'n allen aan lange tafels te eten, terwijl het spectacle  bezig was. Het waren allemaal stukjes  uit musicals met veel showelement.  Daarna het supermooie vuurwerk.  En toen was er nog een bal(disco), lekker dansen op franse hits tot in de kleine uurtjes. Het was een heerlijke avond geworden.

Ondanks het moooie weer moet er ook gewerkt worden, anders zijn de kamers niet op tijd af. Wim is begonnen aan de badkamers boven. Eerst moet er wat gesloopt worden en dan  kan Wim de afvoer aanleggen.  Daarna de waterleiding.  Ondertussen ben ik druk met het schilderen van de luiken. Ze worden lavendel.  

's Middags eten we net als de fransen een warme maaltijd (le repas principal).  Dat bevalt prima en als het zoals nu te warm is nemen we daarna een siesta. Want deze weken was het tegen de 40 graden...... En om een uur of 4 gaan we dan weer tot een uur of 8 aan de slag. Ook  hebben we onze eerste gasten gehad. Was erg gezellig. Het weer was goed en het   zwembad stond klaar.  Heerlijk koken en genieten maar! Jammer dat de tijd dan snel gaat en dat de vakantie nu echt voorbij is.

We hebben ook weer een franse verjaardag meegemaakt met veel proeven en gezelligheid. Later op de avond werden er franse liedjes gezongen en kwam natuurlijk ook het eigen gebrouwen goedje op tafel. Dat moest natuurlijk geproefd worden, Arque buse, errug lekkuhr... Voor Jeff en Wim zijn we naar een school geweest voor franse les. Ze krijgen vanaf volgende week elke week 6 uur franse les en gaan op voor een heus examen in het frans. Ze zijn erg benieuwd en ook wordt er samen gewerkt met een bureau dat Jeff kan helpen met een stage plaats vinden.

Dit was het weer voor deze maand, er zijn veel en leuke dingen gebeurd.

Lieve mensen tot volgende keer weer!

Reacties (6)

 1. Reactie van Thomas op 29-08-2011 om 07:43

  Hey harde werkers, jullie missen hier niks , wat een k.. weer
  Succes met de ver/ bouw van jullie droom.
  Leuk om weer wat te lezen van jullie, werk ze en ik ga weer wachten op een vers verhaal.

  Groetjes, Thomas

 2. Reactie van Robert en Rita op 29-08-2011 om 14:44

  Hai Wim,Patty en Jeff,wat leuk om te horen allemaal,ook dat jullie flink aan het inburgeren zijn.De franse les komt wel goed,als je het maar eenmaal door hebt met die naamvallen,pfffffff.Ik vond au revoir al moeilijk uit te spreken en dat dan gewoon aan ooievaar,hahaha.Volgend jaar komen we jullie beslist opzoeken.eniet nu even nog van de rust en het mooie weer.Kijk naar het volgende schrijfsel uit.

  Groetjes en liefs Rita en Robert

 3. Reactie van Monique op 08-09-2011 om 11:15

  Hi Luitjes ,


  Wat fijn te lezen dat het jullie goed gaat en wat werken jullie hard !!

  Toch wel fijn he zo'n handige doe het zelver knap hoor .
  en tussen door genieten en nog frans leren chappeau

  Ik blijf jullie volgen

  hier niets nieuws te melden alleen dat het met bakken uit de lucht blijft vallen mijn god wat een zomer . gelukkig vertrek ik zaterdag een weekje naar de turkse kust varen op een gulet (turks bootje )

  lieve groetjes Monique

 4. Reactie van Astrid v. B. op 08-09-2011 om 13:46

  Hai Patty, Wim en Jeff,
  Leuk om jullie zo te volgen. Ik kijk elke keer weer uit naar jullie verhaal
  en vorderingen.
  Groetjes uit een nat Haarlem
  Astrid, Arjan en Laura

 5. Reactie van sjoukje op 16-09-2011 om 19:03

  Hallo Patty Wim en Jeff.

  Fijn om te lezen dat jullie het zo naar je zin hebben.Hier is alles oke.Jullie hebben nog genoeg te doen enJeff en Wim succes met de franse les.

  groetjes Jan en Sjoukje.

 6. Reactie van Ellen Emmerik op 25-09-2011 om 08:25

  Wat leuk dat jullie de stap naar Frankrijk gemaakt hebben en spannend hoor om zoiets te beginnen. Heel veel klusplezier en succes, groetjes van Ellen van "Drielanden".

Reactie toevoegen

 
 
 
Zomer in Frankrijk!