2013!

Geplaatst op 04-02-2013  | Reacties (4)

Eindelijk…., daar ben ik weer. Wat heeft dat lang geduurd hè? We zijn ook zeker weer druk geweest, maar ik zal het wat beter in de gaten houden. Wim houdt de facebook pagina bij en dan is er zo weer een maand om. En is het ineens 2013. Nou in ieder geval voor wie het op facebook nog niet gelezen heeft, een mooi, gezond en liefdevol 2013!

In November zijn we naar Nederland geweest.  Glenn geholpen met verbouwen van zijn eigen appartementje. Dat was best weer veel werk en ik sta er wel leuk bij, maar Wim is toch de “brains” van ons beiden als het op verbouwen aankomt.  En dus heeft alles toch wel 6 weken geduurd.  Gelukkig is het erg mooi geworden en Glenn is tevreden met het resultaat.  Daarna  konden we  niet wachten om weer naar huis te gaan.   En Oma nogmaals, fijn dat we bij u mochten slapen en eten.

Jeff is in oktober begonnen met een opleiding voor Maçonnerie (metselen). Het gaat goed ook al is alles natuurlijk in het frans: wiskunde, frans, maatschappijleer. Het is niet makkelijk, maar hij redt zich prima en vindt het leuk. Toen wij naar Nederland waren heeft hij op het huis en de poezen gepast, want hij moest natuurlijk naar school. En hij heeft ook drie weken stagegelopen. Ze waren erg enthousiast over hem. Dus zijn wij weer heel trots op hem. Nu nog het rijbewijs…

Eenmaal terug  hadden we  de sauna bij ons en moest die dus snel opgebouwd worden.  En Kerst  stond  ook nog voor de deur.  We hadden  visite uit Nederland en daarna nog  gasten.  Inmiddels is de sauna ruimschoots uitgeprobeerd en ik kan jullie zeggen,  het is niet verkeerd,maar na die hitte van 80 °C moet je wel de kou in. Dus gooien wij een emmer met ijskoud bergwater van het bronnetje over ons heen en dat is heerlijk. Daarna voel je je zo sterk als een beer en kan je alles aan!

                          

 

Januari  hebben we een beetje uitgerust, al moet er ook veel gebeuren aan de promotie van ons bedrijf. Dus veel uitzoeken, op welke Nederlandse en Franse websites willen we reclame maken.   Ondertussen probeer ik weer nieuwe recepten uit en om dan niet dicht te groeien lopen we 2x per week hard( 8km ), fitnessen eens per week,  dus je week is zo om.  In december hebben we zelfs onze eerste hardloopwedstrijd gelopen. En als laatste geëindigd……

                    

 

Wim is klaar met franse les en heeft examen gedaan. We wachten nog op de uitslag.

 In april komen we in het “le Figaro magazine”( een magazine van de franse krant) met de 200 mooiste chambres d’hôtes van Frankrijk. We waren super verbaads toen we daarvoor waren uitgekozen. We zijn nog maar zo kort bezig en dit is voor ons bedrijf  natuurlijk een hele mooie opsteker. Ik heb voor Valentijn en voor de voorjaarsvakantie leuke aanbiedingen gemaakt. Dus nu hopen dat er mensen op af komen. Volgende week komen er mensen kijken,omdat we graag bij het label”Nattitude” willen . Dat staat voor luxe B&B’sin de Auvergne.

Deze week gaan we rustig aan kamer 4 beginnen, Jeff kan niet wachten. Want als die zover klaar is dat hij erin kan, gaat hij naar die kamer en kunnen wij van zijn kamer de schoonheidssalon maken. Ik moet nog wel naar de Chambre de Metier( de franse KvK) om met mijn diploma hier in Frankrijk te werken. Maar dat komt ook vast wel goed.

Omdat er genoeg sneeuw gevallen is gaan we vanmiddag langlaufen. Zal mij benieuwen. En  volgende week gaan we racket lopen( met sneeuwschoenen). Voorlopig blijft het winter en koud, dus helemaal leuk zo.

Dat was het weer voor nu.

A bientôt, Wim , Jeff en Pat

 

 

 

 

Reacties (4)

 1. Reactie van Wilma op 05-02-2013 om 07:34

  Wat leuk allemaal! Heel veel succes en plezier en tot ziens, x Wilma

 2. Reactie van Nico & Margreet op 05-02-2013 om 09:26

  Hoi Patty, Wim en Jeff,  Wat leuk om weer wat van jullie te lezen, de sauna ziet er puik uit. Wat geweldig dat jullie zijn door le Figaro Magazine zijn verkozen tot een van de mooiste chambres d’hôtes van Frankrijk. Dat is toch weer een mooie opsteker voor het vele werk wat jullie tot op heden hebben verricht.  Groetjes vanuit een nat Nederland,  Nico, Margreet & Femke

 3. Reactie van Rita en Robert op 11-02-2013 om 13:39

  Hai Wim,Patty en Jeff.  Wat zijn jullie toch weer bezig geweest,leuk dat jullie even bij ons langs kwamen in Nederland.

  Sauna ziet er prachtig uit,maar dat kan ook niet anders he.

  Hoop dat Wim en Jeff allebei slagen en dat de boeken dicht kunnen blijven,ik duim voor ze.

  Prachtig dat jullie al uitgekozen zijn en voor dat harde werken worden jullie wel beloont nu,

  en dat mag ook wel.

  Succes met de vierde kamer en tot hoors.  Groeten en liefs Rita en Robert

 4. Reactie van Thomas op 11-02-2013 om 20:01

  Tuurlijk horen jullie bij de beste B&B van Frankrijk en verdienen jullie een plek in de gids label”Nattitude”

  Ik moet m'n vakantie datum bepalen, want zo'n super B&B is voor je het weet vol geboekt.

  Succes,groetjes Thomas

Reactie toevoegen

 
 
 
2013!