De winter is voorbij!

Geplaatst op 17-03-2013  | Reacties (2)

De winter is voorbij. Of dat nu echt zo is of nog niet helemaal, maakt niet uit. Voor ons is hij voorbij. De dagen lengen al aardig en we zitten af en toe na de lunch alweer heerlijk in het zonnetje met een kop koffie. Dus voor ons is de lente in aantocht.

We zijn ook samen begonnen met onze groentetuin omploegen om er weer nieuwe groenten en kruiden in te kweken. Ook hebben we wat fruitbomen gesnoeid en vooral gemest, want dat is ook belangrijk voor een goede oogst. En wat is nu lekkerder dan fruit uit eigen tuin om weer lekkere fruittaartjes en jams  mee te maken.

Wim is gelukkig geslaagd voor zijn franse examen, hij had een 7,8. Fijn dat dat lekker klaar is, maar wel bijhouden natuurlijk hè. Ik stuur nog steeds brieven in het Frans naar de franse les in Nederland en ook elke keer grammatica erbij. Dus Wim kijkt soms ook wel mee met het huiswerk. We kijken franse tv en af en toe een apèro met fransen is altijd goed voor de taalontwikkeling.

Jeff is inmiddels weer aan een stageperiode begonnen bij de zelfde baas als vorige keer en er is hem zelfs een baan aangeboden. Dat lijkt hem wel wat. Het is een goede, vriendelijke baas en leuke collega’s  wat niet geheel onbelangrijk is.

Boven zijn we begonnen met kamer 4 isoleren, aangezien het er nog erg koud was, was het niet altijd makkelijk om te beginnen. Maar nu is het er niet zo koud meer en het plafond en een deel van de muren zijn gedaan. Dus nog een wand en dat gaan de gipsplaten er tegen aan. Dan gaat het snel. We hopen volgende maand aan de “salon” te kunnen beginnen zodat we deze zomer al massages kunnen geven.

                       

 

Ondertussen hebben we ook nog wat hout dat gehakt moet worden. We hebben bij de vorige eigenaar een paar bomen besteld. Die zijn voor de winter omgekapt en die moeten nu klein gemaakt worden. Dus we hebben nog een  aanbod:  Wie wil tegen kost en inwoning mee helpen zagen en klieven. Mag met de hand, maar we hebben ook machines. Goed tegen stress en vòòr de ontspanning

De dame voor het Nattitude label is geweest en alles is prima in orde voor het label.  Volgende maand wordt erover beslist of we erbij mogen. We moeten alleen nog wat  arrangementen op de website plaatsen. Daar zijn we druk mee bezig geweest. En die komen binnenkort online. Dus houd de website in de gaten.

Dan ons grote nieuws, we hebben gezinsuitbreiding gehad. De jongste telg van ons gezin : Bobbie

bobbie        

 

Het is een Ierse setter en hij is 8 weken jong en zooo lief en schattig. We hebben hem dit weekend hebben opgehaald. Jeff wilde heel graag een Husky, maar die hebben echt heel veel beweging nodig en dat kunnen wij hem niet geven. Dit ras is een hele lieve zachtaardige soort en een jachthond. Niet dat wij hem als zodanig gaan gebruiken, maar vooral voor de gezelligheid en dit is natuurlijk de ideale plek om een hond te houden.  De poezen houden hem nog angstvallig in de gaten , maar dat komt vast wel goed. (hoop ik)  Alle ruimte  hier à la campagne, en zo moeten wij ook ons rondje blijven lopen.

Ik denk dat jullie zo weer op de hoogte zijn, dat was het voor nu.

Houd jullie haaks en tot de volgende keer!

Wim, Pat en Jeff

Reacties (2)

 1. Reactie van Thomas op 18-03-2013 om 04:26

  Ziet er allemaal weer goed uit, kan bijna niet wachten om jullie kant op te komen, maar ja voor dat je het weet is het eind juli.

 2. Reactie van Rita en Robert op 13-04-2013 om 19:28

  Hai Wim,Patty en Jeff.  Wim allereerst gefeliciteerd met het behalen van je eerste Franse diploma,top hoor!

  Ook leuk dat Jeff gevraagd is bij zijn stageplek,jullie zijn eigenlijk al helemaal ingeburgerd.

  En Bobbie,wat een leuk lief hondje,nu de katten nog even aan hem wennen maar dat zal wel lukken.

  Is het bij jullie al voorjaar? Vandaag hier de eerste dag dat het minder koud is en de zon erbij,morgen wordt het 20 graden dus vast een voor proefje.

  Komen de boekingen al binnen en is inmiddels kamer 4 af en de sauna,hahahahahha,nieuwsgierig he.

  Zou zeggen tot hoors,groet en liefs RIta en Robert

Reactie toevoegen

 
 
 
De winter is voorbij!