Het was een druk en gezellig seizoen.

Geplaatst op 29-10-2013  | Reacties (2)

Na een bijzonder druk seizoen, hier weer een update van onze werkzaamheden. We hebben een heerlijke zomer gehad. Doordat het voorjaar nogal rustig op gang is gekomen hebben we besloten om ons bij BOOKING.COM aan te melden.  Daar hadden we goede berichten over gehoord. En dat hebben we geweten. Het is een heel druk zomerseizoen geworden. Toen het weer beter werd zijn de boekingen ook goed op gang gekomen en dat heeft ons behoorlijk verrast. We stonden in het aprilnummer van de Figaro( met de 200 mooiste chambres d’hôtes van Frankrijk), en dat maakte dat veel fransen ons hebben gevonden. We  hebben  vele maaltijden bereid en hebben gezellig  uurtjes met onze gasten aan tafel doorgebracht. Ook dit jaar hebben we weer gezellige en lieve gasten mogen ontvangen en  heerlijke dagen mogen bezorgen. We hebben wielrenners voor de wielercours "les copains"gehad. Zelfs voor Bobbie waren er leuke speelkameraadjes. En ook motormuizen waren dit jaar weer van de partij. En voor Jeff waren er ook leuke jonge meiden die wel heel speciaal zijn geworden.....

     

    

Dus nu zijn we heel blij dat het wat kalmer wordt.. Eindelijk weer eens tijd om wat uit te rusten. En weer tijd voor elkaar,weer eens een boek eens lezen. Lekkere lange wandelingen met Bobbie in de herfstbossen en ook zelf weer ontspannen in de sauna. En dus ook weer de weblog bijhouden, want daar is tot nu toe helemaal niets van gekomen.

                       

Kamer  4 is inmiddels Jeff z’n kamer geworden en dat blijft voorlopig ook zo. We hebben namelijk ontdekt dat we het  fijner vinden om wat meer tijd aan onze gasten te besteden en niet  nu nog een gastenkamer erbij te maken. En zo heeft jeff een mooie kamer, wat later altijd nog gastenkamer kan worden. In de kamer op de begane grond, de kamer voor drie personen kan een bed bij geplaatst worden, dus groot genoeg voor een familie  van 4 personen.

Zoals de mensen die ons kennen weten, zitten wij ondanks de drukte  nooit stil. En bij Wim is het nu de verbouwing  klaar is, gaan kriebelen wat betreft weer gaan werken als makelaar. Dat gaat in Frankrijk wel anders dan in Nederland. Wim gaat bij een Nederlandse makelaar werken. Het bedrijf heet  www.auvergne-properties.com  Hij gaat daarvoor bezichtigingen doen en nieuwe huizen opnemen. Dus heeft u een huis in Frankrijk te koop of wilt u hier in de Auvergne iets aankopen, neem een kijkje op de website. Jullie kunnen er iets vinden  van een vakantie huisje tot een kasteel….

We hebben de woonkamer een facelift gegeven. De schouw hebben we eruit gesloopt en vervangen voor een poêle à bois. (een houtkachel)  En de muren zijn glad gestuukt en gewit.  En nu worden de houten wanden van onze eetkamer/keuken wit geschilderd.  En dan gaan we nog de vloer aanpassen. Wat is het toch weer heerlijk om samen wat te klussen. En ons huis steeds mooier  te maken. Het hout voor deze winter ligt weer droog   binnen. Ondertussen ga ik nieuwe recepten uitproberen en zo nu en dan weer een kookworkshop doen. En dan natuurlijk broeden op nieuwe leuke plannen.

Deze kerst gaan we met onze familie doorbrengen, waar we heel veel zin in hebben.  Dus kunt u niet bij ons terecht, maar daarna staan wij weer uitgerust voor u klaar.

Natuurlijk gaan we weer  plannen bedenken en als we nieuws hebben maken we uiteraard hier en op facebook bekend.

Wij wensen jullie alvast mooie en gezellige feestdagen en tot de volgende keer,

Wim, Pat en Jeff

 

 

 

 

 

 

 

Reacties (2)

  1. Reactie van astrid van beusekom op 30-10-2013 om 16:23

    Hai' tijd geleden, maar t ziet er allemaal mooi uit hoor.komen jullie nog naar nederland?groeten astrid,arjan en laura.

  2. Reactie van het zoetje op 30-10-2013 om 21:00

    ow met kerst gaat het gezellig worden zijn er dan ook leuke jonge meiden? hoop van wel en anders gaan we wel op zoek naar sneeuw en gezelligheid mooi winter weer kan niet wachten !! bikkels xxx

Reactie toevoegen

 
 
 
Het was een druk en gezellig seizoen.