Omgeving

De Auvergne wordt ook wel de longen van Frankrijk genoemd. Daarmee wordt bedoeld de schone lucht die we hier opsnuiven. Het bestaat uit vier departementen de Allier, Puy de Dôme, Cantal en de Haute Loire en is qua landschap een afwisselende streek. Hier geen gevaar voor eentonigheid: vulkanen, bossen, vlakten, bergen en valleien vaak nog met ruige ongerepte natuur.

Onze chambre d’hôtes ligt aan de zijde waar de zon opkomt (L’Auvergne a coté soleil levant) in het Livraidois Forez, dat is een regionaal natuurpark met middelgebergte ( wij kijken uit op de Col du Béal 1390 m) en met een enorme rijkdom aan dieren en planten. Het wordt ook wel de “Vallée de la Dore” genoemd omdat het de vallei is tussen de twee bergketens, Monts du Livradois en Monts du Forez.

Wat het klimaat betreft is het een landklimaat en zijn de seizoenen hier meer uitgesproken dan in Nederland. In de zomer meer zon, in de winter meer kou en sneeuw. De herfst is schitterend wat zijn kleuren betreft en het is vaak nog zo lekker dat we buiten kunnen lunchen. De lente kan wat kouder en natter zijn, maar dat maakt de heerlijke zomer dan weer goed. En veel minder wind, dan wij gewend waren in Nederland, dus dat maakt het gauw lekker aangenaam in het zonnetje.
Kortom, wij zijn heel tevreden over het weer hier!