Gastronomie

Niet geheel onbelangrijk als je op vakantie bent. Traditie en kwaliteit scoren hoog in de plattelandskeuken van de Auvergne. De maaltijden zijn simpel en eerlijk, bereid met kwaliteits producten op een rustieke manier gepresenteerd.

Charcuterie is erg geliefd in de regio, er is veel keus. Enkele specialiteiten: Saucisses sec(droge worst), Soupe à l’ail rose, Tarte aux cantal, Coq au Vin(kip in wijn), Truffade (een aardappel gerecht met kaas), Saumon d’Allier (zalm uit de Allier), Lentilles vertes du Puy (Puy linzen met AOC keurmerk), Aligot (Puree met kaas), Tarte aux Myrtilles.

Wat wijnen uit de Auvergne betreft, hebben ze ook hun eigen wijnen. Côte d’Auvergne uit de Puy de Dôme. En uit de Allier Saint Pourçain. Dit is een van de oudste wijngebeiden uit Frankrijk. ( begin 19de eeuw)
De Auvergne heeft 5 AOC kazen(kwaliteitskeurmerk):Saint Nectaire, Cantal, Salers, Fourme d’Ambert en Bleu d’Auvergne. Maar daarnaast zijn er ook heerlijke geiten –en andere kaasjes. Er zijn de route des fromages en ook route du Vin.

Tijdens onze table d’hôtes zullen we u kennis laten maken met de gerechten, wijn en kaas uit de regio.

Reserveren