Over ons

Sinds 13 juni 2011 zijn wij Wim (53), Patty (56)ons nieuwe leven in Frankrijk begonnen! Ik, Patty had al jaren de droom om in Frankrijk te leven. En dat is nu sinds inmiddels al 9 jaar ’t geval.

De liefde voor het leven in Frankrijk en de franse taal is gegroeid toen ik als tiener, au-pair in Frankrijk ben geweest. Nu wonen we alweer 9 jaar in Frankrijk en runnen met plezier onze “Chambres d’hôtes”. Maar stilzitten is niet ons ding, dus is Wim na de verbouwing van ons huis inmiddels alweer 7 jaar werkzaam als zelfstandig makelaar. Daar bemiddelt hij bij de verkoop van huizen in de regio. Dat bevalt heel goed en het is erg druk.
Waarom we in de Auvergne zijn gaan wonen? Omdat het hier nog authentiek is met heel veel rust en ruimte en schitterende ruige natuur, dat gaf de doorslag. We voelden ons er heel snel thuis. Vooral de relaxte levensstijl van de fransen spreekt ons erg aan. Tussen de middag lekker rustig lunchen met een wijntje erbij, even lekker genieten. Dat sprak en spreekt ons erg aan.
Meer tijd om te genieten van het leven. En natuurlijk de rust en ruimte, geen files meer!

In 2019 zijn we een leuke oude boerderij tegengekomen die te koop werd aangeboden. Gelukkig konden wij hem kopen en ondanks alle Corona toestanden hebben wij het huis en schuur verbouwd en is het nu te huur als “Gîte” of te wel vakantiehuis. Er is voldoende ruimte om er met 6 personen vakantie te vieren. Natuurlijk is nog niet alles helemaal zoals we het hebben willen, maar daar wordt nog in de komende jaren aan gewerkt.


Wij hopen u nieuwsgierig te hebben gemaakt en dat u een verblijf in onze “Chambres d’hôtes” of “Gîte” zult boeken. Dan zullen wij u gastvrij ontvangen en hopen dat u een ontspannen en uitgerust verblijf bij ons zult hebben.

U bent dan ook van harte welkom bij La Maison du Chevalier!

Wim en Patty